Stor succes: NGIN inviterede til debat om kvinder i ingeniørverdenen

– Danmarks bedst bevarede hemmelighed er, hvor fedt det er at være ingeniør.

Sådan lød det fra panelet, da NGIN den 6. oktober 2021 havde inviteret til NGIN Talk: Kvinder i ingeniørverdenen for at blive klogere på, hvorfor der er så få kvinder i ingeniørbranchen.

Mere end 50 deltagere var mødt på Navitas, mens yderligere 50 sad hjemme og fulgte med online. Alle var de interesseret i at diskutere og finde løsninger på, hvordan flere kvinder finder vej til ingeniørverdenen.

Under fire temaer nåede publikum og panelet rundt om

Og diskuteret blev der. Tidsplanen røg både til pausen og til afslutni

– Jeg synes ofte, at jeg mangler nogle at spejle mig i, når jeg kigger ud i ingeniørbranchen. Alt for ofte er det mænd på 50, som bliver fremhævet, og dem har jeg bare svært ved at se mig selv i.

Mere end 50 deltagere var mødt på Navitas for at deltage, da NGIN inviterede til NGIN Talk: Kvinder i ingeniørverdenen. Yderligere 50 deltagere deltog online. Og det blev til en aften med fokus på kvinder i ingeniørverdenen.

For det er et faktum, at der i 2021 kun var 34% af de optagne på STEM-uddannelserne kvinder. STEM-uddannelserne dækker over områderne science, technology, engineering og mathematics.

Dykker man ned i konkrete uddannelser, bliver billedet endnu mere skævt. Fx er under 10% af de studerende på maskiningeniør-uddannelsen kvinder.

– DAnmarks bedstbevarede hemmelighed er, hvor fedt det er at være ingeniør.

hver fjerde studerende på STEM-uddannelserne, som dækker science, technology, engineering og matemathics er kvinde. Det giver en skævvridni