Har ansøgningen stadig sin berettigelse i rekrutteringsøje? 

Hos NGIN er svaret nej.

Hos NGIN beder vi ikke ansøgere om at skrive en traditionel ansøgning. Vi mener der er andre faktorer, som er vigtigere i forhold til at vurdere, om kandidaten er egnet til jobbet. Ansøgninger bliver ofte klichefyldte og standardiserede. Og er ofte også en stor barriere for at søge et job, særligt hvis man er nyuddannet og synes det er svært at sælge sig selv på skrift. Med værktøjer som AI assistance mener vi desuden, at det giver mindre mening at bede om en traditionel ansøgning. I hver fald for NGIN, hvor vi rekrutterer tekniske og naturvidenskabelige kandidater, og hvorvidt de er gode til at skrive en ansøgning, ikke er det vigtigst for om de kan præstere i et job.  

Betyder det, at vi ikke går op i, hvordan tekniske og naturvidenskabelige kandidater skriver og kommunikerer?  

Nej, det gør det ikke. Det betyder blot, at vi går mere op i blandt andet deres motivation for at søge et job hos NGIN. Derfor har vi erstattet den traditionelle ansøgning med en motiveret fritekst. Her mener vi, at vi får det vigtigste fra en traditionel ansøgning – vi får deres motivation at kende, og vi får også et godt indblik i, hvordan vedkommende kommunikerer. Sammenholdt med kandidaternes CV og udfyldelse af kompetencer og eksamensbevis (som er vigtig for at se sammensætning af deres fag) får vi et godt indblik i, om kandidaten er relevant i forhold til en pågældende stilling. Derudover gennemfører vi også telefonscreening, jobinterview, persontest og logisk test eller case for at sikre at vi finder det rette match.  

Men vi spilder ikke kandidatens tid med traditionel ansøgning, som kan tage rigtig lang tid at skrive og rigtig kort tid at læse. Dermed ikke sagt at der ikke er stillinger og virksomheder, hvor en traditionel ansøgning er relevant. Men enhver virksomhed bør overveje, hvorvidt den traditionelle ansøgning virkelig har sin relevans eller blot er et levn fra en gammel rekrutteringsproces, som ikke er blevet re-tænkt i mange år. 

Fremtidens rekruttering… 

Hos NGIN er vi naturligt meget optagede at rekruttering og hvordan vi gør det bedst muligt. Et område der blandt andet optager os, er kognitiv profilering – at ansøgere i stedet kunne stille sig igennem en ansøgningsproces i stedet for at tage en klassisk personprofil, logisk test mm. Det er blot et spændende aspekt ud af mange måde at tænke rekruttering på. 

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at finde den rette kandidat til dit projekt her: https://ngin.dk/vi-tilbyder/