Lukas greb chancen og fik job

Lukas’ vej ind i NGIN er en fortælling om at navigere gennem en udfordrende periode af lediggang efter endt uddannelse. Hans vej ind i NGIN viser, hvordan erfaring, netværk og initiativ kan være afgørende for at lande det første job efter studiet. 

Lukas og NGIN

I NGIN blev Lukas ansat i en 3 måneders projektstilling hos en kunde i Hjørring. I dette arbejde skulle Lukas dokumentere brugerflader til vaskemaskiner. Arbejdet havde ikke en direkte forbindelse til Lukas´ uddannelse som diplomingeniør i maskinteknik.  Alligevel kunne han trække på nogle aspekter fra studiet, idet han havde opnået en forståelse for software og maskinopbygning. Derudover har Lukas 6 års erfaring fra produktionsvirksomheder, som også gav ham værdifulde indsigter til at løse opgaven.  

Udfordringer efter uddannelse 

Efter endt uddannelse skulle Lukas jonglere lediggang, dagpenge og aktivt at søge efter arbejde. Lukas var bekendt med NGIN gennem en ven fra sit gymnasium, der arbejdede i virksomheden. Derudover havde han tidligere søgt et job hos NGIN, som han desværre ikke fik. Efterfølgende modtog Lukas information omkring events og potentielle matchende stillinger fra NGIN, og disse chancer greb han, når de bød sig. 

Virksomhedsbesøg

Den 14. september 2023 havde NGIN inviteret til virksomhedsbesøg hos Nikodan, og her deltog Lukas. Der var to grunde til, at Lukas valgte at tage af sted: 

  • Muligheden for at udvise entusiasme og netværke 
  • Håb om et eventuelt job gennem besøget 

For Lukas som er udadvendt og kommunikativ var dette en oplagt mulighed for at gøre sig bemærket. Samtidigt mente han også, at det langt hen ad vejen var en bedre prioritering af sin tid at komme ud og netværke, end blot at sidde derhjemme og søge jobs online.

Grib chancen

Lukas greb chancen og det viste sig netop at virke efter hensigten. Da NGIN bliver kontaktet af en ny kunde placeret i Hjørring og skulle finde en kandidat til stillingen, lå Lukas´ profil allerede i databasen. Talent Manager Karina bemærkede hans navn og kunne huske ham fra virksomhedsbesøget.  

Som Karina udtaler: “Lukas havde allerede gjort sig positivt bemærket ved at deltage i et virksomhedsbesøg – det viser engagement og initiativ, så da jeg screenede databasen for relevante kandidater, var jeg ikke i tvivl om at Lukas kunne være et godt match, både pga. det faglige og personlige – og det var kunden heldigvis enig i.” 

Lukas befandt sig på en jobmesse i Herning, da han modtog et opkald fra Karina, der blev startskuddet på et hurtigt fire-ugers onboarding forløb, som førte til Lukas´ ansættelse. Denne proces involverede samtaler hos både NGIN og kunden, underskrivelse af kontrakt en fredag og derefter opstart af jobbet mandag morgen. Selvom Lukas blev præsenteret for en tidsbegrænset stilling på kun tre måneder, så han det som et bedre alternativ end lediggang. Han beskriver tiden, som netop færdiguddannet værende udfordrende og hård, men han fastholdt alligevel en positiv indstilling til processen. 

Lukas´ råd

Efter Lukas havde afsluttet sin uddannelse, brugte han naturligt en del tid på at skrive ansøgninger og ikke mindst besøge karrieremesser og lignende. For nogle lyder det sidste nok som spild af tid, eller kan virke grænseoverskridende, men Lukas anbefaler det alligevel som en effektiv måde at få jobsamtaler på. Han ser det især som en fordel for personlighedstyper som sin egen – åben, snaksalig og god til mundtlig kommunikation. Han opfordrer andre til at lave research, skille sig ud og bruge information fra jobmesserne i deres ansøgninger for at differentiere sig i mængden af nyuddannede. 

 Alting har en ende 

Og det havde Lukas’ tid hos NGIN også. Da opgaven hos NGIN var ved at være ved vejs ende havde Lukas allerede landet en fuldtidsstilling hos en virksomhed, og har dermed vinket pænt farvel til dagpenge og jobansøgninger. 

Lukas’ historie er en inspirerende rejse fra ledighed til en succesfuld ansættelse hos NGIN. Det illustrerer vigtigheden af at bevare en positiv indstilling, udnytte netværk og være åben for alternative muligheder, selv når vejen til drømmejobbet ikke er direkte.