Tips til CV’et (for dig som ikke har en masse erfaring) 

Hos NGIN modtager vi rigtige mange CV’er, og det betyder, vi dagligt ser en masse fine CV’s igennem, men vi ser desværre også de samme ”fejl” gå igen. Derfor har vi samlet vores 5 bedste råd til dig, som skal søge praktik, studiejob eller dit første fuldtidsjob, og derfor skal i gang med at lave dit CV. Og selvom vi godt ved, at de fleste, som følger NGIN, elsker tal, fakta og et facit – så kan vi altså ikke helt give jer det i denne omgang. Det nemlig vigtigt at påpege, at det her er vores råd, og ikke nødvendigvis en facitliste til, hvordan alle virksomheder mener et godt CV ser ud. 

Opsæt et omvendt kronologisk CV 

For nogen er det måske en selvfølge, for andre slet ikke. Men hos NGIN opfordrer vi til, at du skriver dit CV i omvendt kronologisk rækkefølge. Det betyder, at du skriver din nuværende beskæftigelse, uddannelse osv. først. Det giver det bedste og hurtigste overblik også selvom du er nyuddannet og ikke har så mange erfaringer at skrive på endnu. Du kan med fordel fokusere på dine kompetencer og resultater under din uddannelser og erhvervserfaringer. 

Målret dit CV

Lav en god cv-template som du kan målrette den stilling du søger. Det vil sige, at du f.eks. tilpasser, hvilke semesterprojekter, du fremhæver i forhold til det enkelte job eller tilpasser hvilke studiejobs, du har med i dit CV. Du behøver ikke lave et nyt CV fra bunden hver gang du søger en stilling, men omvendt er det altså heller ikke en god ide at bruge præcis det samme CV hver gang du søger en stilling. Tilpas CV’et så det er mest mulig relevant i forhold til den stilling du søger.  

Skriv en profiltekst og sæt et billede på

Lav en relevant og præcis beskrivelse af dig selv i starten af dit CV sammen med et billede. Teksten skal kort vise, hvem du er, og understrege din motivation for jobbet. Vi ved godt du sikket bedst kan lide tal og fakta og det kan være svært at skrive en lidt personlig tekst, men vi vil gerne bare have et lille indtryk af hvem du er. Sæt også gerne et billede på, ikke fordi det er vigtigt, hvordan du ser ud, men fordi vi nemmere husker dig, hvis vi kan sætte et ansigt på 😊.

Send eller upload i Pdf-format

Husk at uploade dit CV i et PDF-format, så alt dit fine arbejde ikke rykker rundt, når vi åbner dit CV i et Word format. Og husk også gerne lige at navngiv dit dokument korrekt. Vi ser en del filer med navne som ”endelig cv” ”færdigt cv” og lignende, men eks. ” Kasper Frederiken_CV” ser altså lidt mere professionelt og færdigt ud. 

Sørg for overensstemmelse

Sørg for at det du skriver stemmer overens med det dit CV udstråler. Hvis du skriver du er kreativ og nytænkende, så må dit CV også gerne udstråle det en smule, hvis du skriver du er smilende og glad, så må dit profilbillede gerne understøtte det, og hvis du skriver, at du er detaljeorienteret og perfektionistisk, så sørg for at gennemlæse dit CV for stavefejl (det er desuden altid en god ide 😉).

Vi håber du kan bruge vores råd. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til vores Talent Manager, Karina Kjær, på kk@ngin.dk eller 71995520.  

Se videoen, hvor vi forklarer alle tips lige her: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7152552416364707842

Er du klar til at uploade dit CV i vores database – så klik her: https://ngin.dk/ansoeg/cv-database-studerende/