Succesfuld afslutning på NX-akademi  

Med to måneders undervisning, case-arbejde og networking i bagagen slutter de studerende på NX-akademiet. Og velvidende om, at der kommer et python-akademi til efteråret, sagde flere af dem ikke farvel men på gensyn.  

Efter to lærerige måneder kulminerede NGINs NX-akademi med 20 fremlæggelser fra de studerende, som hver havde løst henholdsvis en case fra the LEGO Group eller Siemens Gamesa – selvfølgelig i CAD-programmet Siemens NX. 

Helt overordnet gik casen fra Siemens Gamesa ud på at designe en afskærmning, som kan bruges oppe i en vindturbine, naturligvis med nogle konkrete benspænd. Casen fra the LEGO Group var mindre specifik, for her måtte de studerende designe et valgfrit emne, som skulle kunne sprøjtestøbes.   

Til stede var repræsentanter fra både the LEGO Group og Siemens Gamesa. For Louise Ærthøj Velling, som arbejder med HR og talent acquisition for Siemens Gamesa, er det nemlig en god mulighed for at komme ud og møde de studerende.  

“Det var nogle spændende og ud-af-boksen løsninger, som de studerende kom med. Nogle formår at tænke på en meget anderledes måde, og vi er rigtig interesserede i de kreative løsninger, så det var fedt at se,” siger Louise Ærthøj Velling. Hun nævner også, at hun ikke har kunnet undgå at bemærke nogle af de studerende lidt ekstra. Nogle med interessante profiler og løsninger.  

Netop for at de studerende kunne gøre sig ekstra bemærkede, blev de tirsdagen inden præsentationerne undervist i Powerful Presentation, med blandt andet fokus på artikulation, gestikulation, åben kropsholdning og øjenkontakt. Dette for at give dem de bedste værktøjer til at kunne fremlægge, men også redskaber som de kan bruge videre – for eksempel til kommende jobsamtaler.  

“Jeg synes, at det var super fedt, at der var et oplæg om Powerful Presentation, fordi det er noget, man skal være opmærksom på og næsten altid kan bruge. Det har i det hele taget været fedt at være med. Mit mål var at få nogle kompetencer, som mine medstuderende ikke har, og det har jeg fået,” siger Lars Emil Simonsen, som er en af de studerende, der har deltaget i NX-akademiet.  

Faktisk har Lars Emil søgt praktik hos the Lego Group, og da han blev kaldt til samtale, spurgte de ind til NGIN og NX-akademiet: “Jeg tænker, at det har gjort noget godt for mine muligheder for at komme i praktik hos Lego, at jeg har været med til NX-akademiet,” fortæller han.  

Og selvom NX-akademiet er slut for denne gang, så kommer der flere akademier til efteråret. Et af dem bliver med fokus på programmeringsprogrammet python, hvorfor flere af de studerende ikke sagde farvel, men i stedet kvitterede med et ‘tak for denne gang og på gensyn’, da de forlod lokalet.