NGIN udvider med data science kompetencer

Det er ingen hemmelighed, at størstedelen af NGINs ansatte er maskiningeniører. Men kommer der projekter ind, som kræver andre kompetencer, så reageres der hurtigt. Senest har NGIN ansat to studerende i datavidenskab.  

Selvom størstedelen af NGINs ansatte har kompetencer indenfor ingeniørfeltet, så kommer der flere og flere efterspørgsler på andre naturvidenskabelige talenter. Og det efterleves selvfølgelig.  

I november 2021 blev NGIN kontaktet af en kunde, som efterspurgte juniorkonsulenter med data science kompetencer. Det var en tirsdag. En uge efter var to nyansatte studerende i datavidenskab samt en fuldtidskonsulent til opstartsmøde med kunden.  

“Det er enormt vigtigt for os her hos NGIN, at vi kan tilbyde vores samarbejdspartnere mulighed for fleksibel adgang til præcis den specifikke kompetence, de måtte ønsker. Derfor har vi udarbejdet en effektiv procedure, som går i gang, når der skal findes nye juniorkonsulenter, så kunden kan komme i gang så hurtigt som muligt,” siger Lasse Korsholm, CO-founder og partner i NGIN.  

Og selvom datavidenskab og ingeniørvidenskab ikke er helt samme felt, så er der klare synergier mellem mekaniske konstruktioner og generering af data, hvorfor det giver god mening for NGIN at ansætte juniorkonsulenter med disse kompetencer. Kigger vi ind i fremtiden, bliver datavidenskab også kun et vigtigere område for virksomheder.  

NGINs to nye datavidenskabsskabsstuderende hedder Laura Nilsson og Magnus Conradsen og har begge deres daglige gang på Aarhus Universitet. Projektet hos NGIN startede de i november, og indtil videre er der endnu ikke sat en slutdato. I november og december har de leveret 92 timer på projektet, hvor de laver dataanalyse og -visualiseringer.  

“Det er en virkelig spændende faglig udfordring, fordi der er så høje krav fra kunden. Det er jo et projekt, som også gerne skal kunne implementeres i udlandet, så det er fedt at mærke, at det vi laver faktisk har en betydning for kunden,” siger Laura Nilsson.  

Udover selve programmeringen, så indeholder projektet også rapportskrivning og fremlæggelse af resultater, hvilket er ny erfaring for de to studerende. Begge har haft studiejobs tidligere, men arbejdet hos NGIN er meget anderledes. 

“Jeg har tidligere arbejdet med uddannelsesdata hos It-vest som studentermedhjælper. Der er et stort skel mellem rollen som studentermedhjælper og rollen som konsulent. Den største forskel er, at kunden er synlig. Det er motiverende at have direkte kontakt med kunden og kunne se, om det vi leverer er tilfredsstillende eller ej,” siger Laura Nilsson.  

Også Magnus er enig i denne betragtning.  

“Jeg har tidligere været instruktor i programmering på AU, hvilket ikke gav mig nogen erhvervserfaring. Men det vi laver hos NGIN er den virkelige verden. Det er spændende at komme ud af universitetsverdenen,” siger Magnus Conradsen.  

Og netop det er kernekonceptet hos NGIN. At få de studerende udenfor universitetsmurerne og give dem mulighed for at få studierelevante job, så de er bedre stillet, når de skal lande deres første fuldtidsjob efter studiet. 

freffre

hnjn

Lige nu søger NGIN endnu en junior konsulent indenfor data science. Er du stærk, når det kommer til tal, statistik og dataanalyse? Så vil vi meget gerne høre fra dig.  

NGIN søger Junior Konsulent indenfor data science – NGIN