NGIN er Universal Robot Integrator

NGIN er i konstant udvikling, og et af de seneste udviklingssteps er, at NGIN er blevet Universal Robot Integrator. Det betyder, at en bredere vifte af robotløsninger bliver muligt i det nye år. 

I sommeren 2021 blev NGIN Universal Robot Integrator. Et af de første robot-projekter, som tre af NGINs ansatte har arbejdet med, er programmering af en robotarm, som er i stand til at betjene eksterne systemer.  

“Som Robot Integrator via Technicon har vi mulighed for at sælge en bred vifte af robotløsninger, herunder Universal Robots kollaborative robotarme. Det er en blåstempling af vores kompetencer indenfor programmering af robotter eller komplette robotløsninger,” siger Lasse Korsholm, CO-founder og partner i NGIN.  

På projektet med robotarmen er en konsulent og to junior konsulenter tilknyttet. NGINs fuldtidskonsulent agerer projektleder, mens de to junior konsulenter sidder med fingrene i koden.  

“Vi er begge blevet ansat hos NGIN på det her projekt, som har været – og stadig er – super spændende. Det er virkelig et stort og nøjsomt arbejde, fordi vi arbejder med en kunde, som har en vision om, at alt skal være fuldautonomt,” fortæller Victor Norrild, som netop er blevet færdiguddannet diplomingeniør i softwareteknologi fra AU.  

Den anden junior konsulent, som også er på projektet, er Jeppe Schildt, der er ingeniørstuderende i computerteknologi på 6. semester på AU. Først troede han, at han skulle være på projektet alene, men da Victor kom med ombord, var det en glædelig overraskelse.  

“Victor og jeg har kompetencer, som stemmer vildt godt overens i forhold til det her projekt. Jeg er meget analytisk, mens Victor har mere programmeringserfaring. Så ofte er jeg kommet med en ide, og så eksekvere han den,” siger Jeppe.  

På bare fire måneder er det lykkedes junior konsulenterne at skabe et funktionelt produkt.  Robotarmen kan nu udføre de funktioner, som er nødvendige for at betjene det eksterne system. 

“De danske universiteter uddanner nogen af de bedste ingeniører i verden, som kan bidrage med en masse forskellige kompetencer. Det er super fedt at se, hvordan de, med vejledning fra en af vores fuldtidskonsulenter, bare kaster sig ud i opgaven med at skrive et stykke software, som bliver det bærende i hele projektet. De har arbejdet ekstremt målrettet og har skabt resultater på meget kort tid,” siger Lasse Korsholm.  

Projektet har været med til at give de to junior konsulenter mulighed for at afprøve den teori, de får på skolebænken af i virkeligheden – og give dem vigtig erfaring.  

“Selvom der mangler ingeniører, så er erfaring bare vigtig, når vi skal ud på arbejdsmarkedet. Jeg er glad for at kunne få ansvar i et job, som er sjovt, og som tæller meget mere end at stå bag kassen i Netto, når jeg er færdig,” siger Jeppe Schildt.