NGIN fejrer fem års jubilæum

4. maj 2021 kunne Lasse Wiuff Korsholm og Mads Bjørnsbæk Larsen fejre et skarpt hjørne med NGIN, da virksomheden rundede 5 år. Rejsen er kun begyndt, og kursen er sat mod et ambitiøst mål: Dimittendledigheden for ingeniører skal knækkes.

NGIN holder til på sjette etage på Navitas i et krydsfelt af studerende og iværksættere. Det symboliserer på mange måder nerven i NGIN, som for nyligt kunne fejre femårs jubilæum. Den århusianske virksomhed er nemlig stiftet af studerende og drevet af en skabertrang. Det fortæller de to stiftere Lasse Wiuff Korsholm og Mads Bjørnsbæk Larsen, som på trods af fremgang, stadig har hovedet fuld af idéer til, hvordan NGIN skal blive endnu større i de kommende år og komme tættere på drømmen om at knække dimittendledigheden for ingeniører. For NGIN er ikke en virksomhed, som virksomheder er flest. Da Lasse Wiuff Korsholm og Mads Bjørnsbæk Larsen startede virksomheden tilbage i 2016, var det med et ønske om at skabe en virksomhed, som skulle hjælpe ingeniørstuderende i relevante studiejobs.

– Vi anede ikke en skid, da vi begyndte. Vi syntes bare, at der var et problem, og så kastede vi os ud i det, og så om vi kunne svømme. Til at starte med kunne vi ikke engang træde vande, siger Lasse Wiuff Korsholm om det første år i NGIN.

I dag kan NGIN mere end bare at flyde. Virksomheden vokser og leverer i dag op mod 2.000 timer om måneden fra kontoret på Navitas, men også ude hos kunderne, når forholdene tillader det. Timerne bliver fortrinsvist leveret af studerende og dimittender, for selvom virksomheden vokser, holder de to stiftere fast i, at virksomheden står på skuldrene af dygtige studerende. På den måde er Lasse Wiuff Korsholm og Mads Bjørnsbæk Larsen med til at gøre noget ved det problem, som for fem år siden var startskuddet til NGIN.

– Det handler jo i bund og grund om at være med til hele tiden at skabe positiv opmærksomhed omkring nyuddannede og de kvaliteter, som de har, siger Lasse Wiuff Korsholm, mens Mads Bjørnsbæk Larsen supplerer:

– Og så få italesat, at der er rigtig mange arbejdsopgaver ude ved virksomhederne, som snildt kan løses af en dimittend.

– Det har så meget potentiale endnu

Derfor er de to stiftere først og fremmest formidlere af arbejdskraft. En slags bindeled mellem de studerende og ingeniørvirksomhederne. Det handler om at lave det gode match, så virksomhederne ser, hvad en studerende eller dimittend kan tilbyde. Ofte kan et job ved NGIN nemlig veksles til et fast job for konsulenten, og modsat mange andre formidlere af konsulenter er det helt fint hos NGIN at tage imod fastansættelse.

– Vi er nok den eneste virksomhed, som reklamerer med, at vi vil af med vores medarbejdere, siger Lasse Wiuff Korsholm.

Selvom begge stiftere er uddannede ingeniører, så er det i dag lysten til at gøre en forskel for de unge mennesker, som driver virksomheden fremad.

– For mit vedkommende handler det om at kunne gøre noget for unge mennesker. Det er fedt at se, at de lykkes, fordi man også selv stod i situationen for relativt kort tid siden. Samtidig er der en iværksætterdrøm om at skabe noget, og når resultatet bliver, at vi hjælper de her unge mennesker i arbejde, så er det bare endnu federe, siger Mads Bjørnsbæk Larsen.

Ambitionerne på NGIN’s femårs fødselsdag er da også, at der skal flere studerende igennem til gavn for både virksomheder og studerende. Det er NGIN’s bidrag til at knække dimittendledigheden. For virksomhederne handler det om dygtige medarbejdere til en konkurrencedygtig pris, mens de studerende udover relevant erhvervserfaring også bliver en del af NGIN Academy. Her er der fokus på at opøve de kompetencer, som virksomhederne efterspørger, men som de ikke får med fra universitetet. Derfor er stien for NGIN også klar.

– Vi skal blive ved med at have fokus på den enkeltes kvaliteter og sætte den faglighed ind, der hvor der er behov for den. Samtidig skulle vi om fem år også gerne være der, hvor vi er til stede i samtlige byer med en et teknisk universitet, så vi er der, hvor de studerende udklækkes, siger Lasse Wiuff Korsholm.

– Det har så meget potentiale endnu. Så det er der ingen grund til ikke at fortsætte. Der er så mange tanker og idéer, vi har lyst til at sætte i spil, siger Mads Bjørnsbæk Larsen.

Tilstedeværelsen i universitetsbyerne skal være med til at sikre, at NGIN stadig kan tiltrække talenter og nå de studerende for at give dem en god start på deres karriere.

Om NGIN

NGIN fejrer fødselsdag efter et rekordår i 2020, som bød på en bruttofortjeneste på 6,5 millioner mod 2.5 i 2019. Virksomheden beskæftiger i dag mere end 20 medarbejdere og har kontorer i Aarhus og København. Virksomheden blev stiftet 4. maj 2016 af Lasse Wiuff Korsholm og Mads Bjørnsbæk Larsen og har siden haft mere end 60 studerende og dimittender tilknyttet virksomheden.