Line vekslede Try&Hire-forløb til fuldtidsjob

27-årige Line Aamann fra Horsens blev færdig som maskiningeniør i januar 2020. Efter næsten et års søgen efter job vekslede hun et tremånedersTry&Hire-forløb med NGIN til et fuldtidsjob hos Nikodan. Det var en god indgangsvinkel til branchen, siger Line.

Line Aamann er i dag projektingeniør med fokus på mekanik hos Nikodan. Her hjælper hun kunder med at nå fra idé til færdig løsning. Det indebærer kundemøder, konstruktion og tegning, tæt samarbejde med produktionen og overblik for at levere den bedste løsning til kunden. 

Inden Line fik jobbet, nåede hun på grund af corona at være på udkig efter det første job i ni måneder. Men med hjælp fra Jobcenteret fik hun kontakt til NGIN, som tilbød hende et Try&Hire-forløb hos Nikodan, som laver conveyorløsninger til fødevare- og farmacibranchen. Et forløb, som på mange måder var det helt rigtige. 

– Det var en god indgangsvinkel til branchen, fordi firmaet også havde den indstilling, at det var noget, som skulle prøves af. De vidste, at jeg var nyuddannet og ikke havde ti års erfaring. 

Netop den manglende erfaring som nyuddannet oplevede Line som en udfordring i sin jobsøgning, inden hun kom til NGIN. 

– Det NGIN i høj grad kan, er at tilbyde virksomheder at se dimittender an i et forløb inden ansættelse. Til de første samtaler, jeg var til, blev der lagt vægt på, at jeg ikke havde nok erfaring. Det problem bliver løst med et Try&Hire-forløb. 

Mere end et job 

Line blev taget godt imod hos Nikodan, og allerede efter en måned gav de udtryk for, at de gerne ville fastansatte hende, når kontrakten med NGIN udløb. Men for Line var jobbet ikke det eneste, hun fik ud af forløbet. 

– Man kan godt mærke, at NGIN nærer meget for de unge mennesker. Lasse og Karina, som jeg havde allermest kontakt med, gør meget for, at man føler sig tryg i processen. De vil virkelig gerne have de unge mennesker i job, og det var superfedt at være en del af. 
 
Som en del af Lines Try&Hire-forløb fik hun lavet en personprofil og tilknyttet en mentor, som gjorde overgangen fra studie til arbejde lettere. Sammen med sin mentor kunne Line tage fat på de punkter i personprofilen, hvor der var brug for opmærksomhed for at performere bedre på arbejdspladsen. 

– Man er jo i en bestemt rolle, når man er i et firma. Her var en mentor en hjælp til at agere i det. Det var ikke så meget det faglige, men mere det personlige, fordi en ting er at være studerende, men noget andet er at være ansat i et firma. 

Derfor er hun heller ikke i tvivl, om at et Try&Hire-forløb har været den helt rigtige start på hendes arbejdsliv.

Om NGIN’s Try&Hire-forløb

NGIN er et rekrutterings- og konsulenthus, som har specialiseret sig i at matche ingeniørstuderende og nylige dimittender med relevante ingeniørjob. Med Try&Hire-forløb får virksomheder og dimittender mulighed for at se hinanden an, inden der skrives endelig kontakt. Undervejs tilbyder NGIN forskellige værktøjer som fx vejledning og mentorordning.

Leder du efter et Try&Hire-forløb, kan du se vores ledige stillinger her. Er du interesseret i at få en konsulent ud i din virksomhed, så kontakt os endelig.