NGIN’s tips til din (første) online jobsamtale

Lige nu dimitterer en masse dygtige ingeniørstuderende endnu engang i en tid præget af onlinemøder, herunder også online jobsamtaler. Derfor har vi hos NGIN samlet vores 10 bedste tips til dig, som skal til din første online jobsamtale. Du er efterhånden vant til at gå til eksamen online og den erfaring kommer dig helt sikkert til gavn nu. 

1. Sæt dig ind i platformen 

Der er masser af videokonference- og interviewværktøjer derude, så hvis du ikke er fortrolig med teknologien, så sæt dig godt ind i det inden interviewdagen. 

2. Vær i god tid 

Log ind i god tid. Det betyder, at du ikke kommer til at skynde dig, og du vil være i stand til at løse eventuelle tekniske problemer, før du starter. 

3. Sørg for, at dit udstyr fungerer 

Oplad din bærbare. Og prøv dit link en dag før for at kontrollere, at det virker. Det virker simpelt – men er ikke desto mindre vigtigt. 

4. Sæt kamera på 

Sæt dit kamera på, og sørg for, at dit hoved og skuldre er synlige på skærmen. Der er ikke noget, som gider interviewe en hage eller en pande.

5. Find et godt sted at sidde 

Vælg et sted for dit opkald, der er så stille, godt oplyst og rodfrit som muligt. Sørg for, at der også er en stærk Wi-Fi-forbindelse der. 

6. Vær rolig 

Vær rolig også selvom din interviewer sidder og kigger ned. Du har sikkert sagt noget genialt – de tager bare notater af det.  

7. Vær fokuseret 

Sluk eller slå lyden fra for din e-mail, mobiltelefon og enhver anden teknologi, der kan forstyrre dig eller bryde dit flow. 

8. Lad din personlighed skinne igennem 

Selvom du ikke er der personligt, kan du stadig gøre et godt indtryk. Smil. Udstråle entusiasme. Brug positivt kropssprog og tal passioneret om dit emne – ligesom du ville have gjort til et fysisk interview. 

9. Og frem for alt, vær dig selv 

Hvis du har et interview hos NGIN eller en anden virksomhed, så er det fordi vi synes du interessant i forhold til den pågældende rolle. Så slap af og vis os hvem du er. Og husk! En jobsamtale er i lige så høj grad en mulighed for, at du skal se virksomheden og rollen an.  

10. Følg op 

Ligesom ved et almindelig interview er det en god ide at spørge efter feedback og følge op på din samtale. 

Og sidder du og er på udkig efter et nyt job, så tag at upload dit CV i vores database – så er du et skridt tættere på en samtale: https://ngin.dk/ansoeg/cv-database-studerende/