Karriereveje: maskiningeniør-edition

Med et lokale fuld af nysgerrige studerende præsenterede tre færdiguddannede maskiningeniører deres foreløbige karrierevej. Den største øjenåbner var, hvor forskellige jobs de har landet.

“Ingeniør er det fedeste! Det er det helt rigtige studie, I har valgt.”  

Sådan startede Frederik Homaa sit oplæg tirsdag eftermiddag foran 50 studerende og nylige dimittender. En flok, som alle var mødt op, fordi det kan være svært at beslutte, hvilke slags ingeniører de studerende vil være, når de træder ud fra universitetets trygge mure. Derfor inviterede NGIN tre færdiguddannede maskiningeniører forbi, som tog ordet og præsenterede deres første rigtige “voksenjobs”.  

De tre ingeniører var:  

  • Niels Nielsen, Market Development Specialist, Vestas 
  • Frederik Homaa, Structural Design Engineer, Simens Gamesa 
  • Peter Skyum Larsen, Technical Product Manager, VELUX Commercial  

Selvom de tre unge mænd har taget tilsvarende bacheloruddannelser som maskiningeniører, har de med deres overbygninger specialiseret sig forskelligt og har forskellige interesser, hvilket har ført dem ud i vidt forskellige jobs.  

Christoffer Hovgaard Jensen var en af de studerende, som med kun få måneder tilbage på skolebænken, var mødt op for at få noget inspiration.  

“Det var fedt at høre oplæggene i dag, fordi det faktisk var brugbart og gav mig noget afklaring på, hvilken retning jeg skal gå. Jeg vidste i forvejen, at jeg ikke skal være specialist og lave tunge beregninger, men jeg vidste ikke, at en stilling som Product Manager ville lyde så tiltalende. Det er fedt at høre, at jeg kan få den slags job,” siger Christoffer Hovgaard Jensen, som går på fjerde semester på kandidaten i teknologibaseret forretningsudvikling i Herning.  

En anden studerende, som også var mødt op, var Jonathan Muff, der studerer maskiningeniør på andet semester af kandidaten i Aarhus.  

“Der er ingen af de tre, som arbejder med det, jeg gerne vil arbejde med. Men det var spændende alligevel, fordi jeg blev mere sikker på, hvad jeg ikke skal. Og så fandt jeg ud af, at min uddannelse er meget bredere, end jeg troede – det er jo fedt,” siger Jonathan Muff. 

Og netop det at blive klogere på valg – og evt. fravalg – var målet med arrangementet, som havde navnet ‘ingeniørverdenen udenfor universitetsmurerne’. Hos NGIN afholder vi løbende den slags arrangementer for at inspirere studerende og nyuddannede og give dem mulighed for at skabe kontakter.