NGIN Academy i SIEMENS NX

I november 2022 kunne NGIN endnu engang åbne dørene for nysgerrige studerende til NGIN Academy. Denne gang blev der afholdt akademi i Siemens NX, hvortil LEGO Koncernen samt IDA, fagforening og A-kasse for ingeniører, bidrog til akademiet med spændende oplæg og input 

NGIN Academy er for nysgerrige studerende fra varierende studeretninger. Alle med den ting til fælles, at de stræber efter ny viden eller ønsker at styrke deres nuværende kompetencer. En mulighed, som flere tog imod endnu en gang i form af NGIN Academy, hvor de deltagerne fik styrket deres CAD-kompetencer gennem undervisning og case-arbejde i Siemens NX.  

Denne gang havde akademiet til formål at introducere de studerende for Siemens NX, samt undervise dem i programmet gennem case-arbejde, der tager udgangspunkt i opgaver man som ingeniør potentielt kan møde i the LEGO Group.  

Til at undervise de nysgerrige deltagere mødte Morten Seiger stærkt op med praktisk viden fra hans arbejde med the LEGO Group. Morten er konsulent hos NGIN og sidder til daglig hos the LEGO Group, hvor han indgår som del af R&D Moulding afdelingen i Billund. Med hans praktiske viden indenfor Simens NX, har Morten gennem det 5 uger lange akademi undervist deltagerne i programmet, videregivet sine egne erfaringer og givet trips og tricks videre. Ydermere fik deltagerne mulighed for at arbejde aktivt med en LEGO-case, hvortil de fik til opgave at designe deres helt eget unikke LEGO® element ved brug af Siemens NX. Elementet fik deltagerne til slut mulighed for at fremlægge for hinanden i grupper, hvortil repræsentanter fra både LEGO Koncernen og NGIN kunne kigge med over skulderen.  

Flere studier peger på, at studerendes muligheder for at søge job samt deres generelle forståelse for arbejdsmarkedet øges, når de får lov til at løse virkelighedsnære opgaver. Derfor er det en vigtig del af NGIN Academy, at tage udgangspunkt i et design, hvor case-arbejde er i fokus og suppleres med relevante indspark fra virkeligheden. Og netop dette fokus, har været et sandt hit blandt deltagerne: 

Udover undervisning og case-arbejde i Siemens NX, fik deltagerne mulighed for at få indblik i det at være ingeniør i the LEGO Group, samt styrke deres jobsøgningskompetencer. Alt gennem oplæg afholdt af repræsentanter fra LEGO Koncernen og IDA.  
 
Som repræsentanter fra LEGO Koncernen kunne deltagerne møde Jacob Molbo, Moulding Technology Manager, og Mathias Jacobsen, Senior Talent Acquisition Consultant, der gav deltagerne indblik i the LEGO Group, det er at være ingeniør i virksomheden, mulige arbejdsopgaver, stillinger, samt hvordan LEGO arbejder med Siemens NX.  

Ydermere kunne deltagerne møde Kristine S. Sørensen, Juniorkarrierekonsulent og repræsentant fra IDA, der gav deltagerne indblik i, hvordan de kan styrke deres jobsøgningsproces ved at skrive Det Gode CV.  

Til slut til akademiet fik deltagerne samtidigt gode råd og kontakter med sig fra alle repræsentanterne: 

Hvad er Siemens NX?

Hvad er NGIN Academy?

Siemens NX er et af flere CAD-programmer på markedet, der kan anvendes til produktudvikling – fra idé til færdigt produkt, hvor der bl.a. kan laves 3D-modeller, arbejdstegninger, simuleringer til validering af konceptet og meget mere.  Det anvendes af flere store virksomheder, såsom the LEGO Group, til eksempelvis at konstruere nye koncepter. Da der er flere CAD-programmer på markedet, kan det være en rigtig god idé at tilegne sig færdigheder inden for flere udbydere – hvem ved om din næste praktikplads eller dit første fuldtidsjob anvender Siemens NX?   

Som studerende og nyuddannet er det ikke altid det nemmeste at lande det første relevante arbejde. Det samme gør sig gældende for ingeniørstuderende og andre naturvidenskabelige studerende. Dette er grunden til, at NGIN tilbyder deres helt eget akademi-forløb, NGIN Academy, som har det formål at give studerende mulighed for at styrke deres faglige kompetencer, netværk og blive klædt på til arbejdsmarkedet. 

Deltagende repræsentanter

Morten Seiger
Konsulent
Mechanical Engineer specialized in Energy Conversion Technologies 
NGIN A/S 

Jacob Molbo
Moulding Technology Manager
LEGO Koncernen 

Mathias Jacobsen
Senior Talent Acquisition Consultant 
Talent Operations BLL LEGO Koncernen 

Kristine S. Sørensen
Juniorkarrierekonsulent Teknologi, Netværk og Kompetence  
IDA  
 
Lasse W. Korsholm 
Co-founder og partner af NGIN 
NGIN A/S 

Billede fra event