At lande sit første job kan være en svær disciplin – for næsten alle slags studerende. Derfor er vi glade for at udvide vores koncept, så vi nu ansætter en bred vifte af naturvidenskabelige talenter og ikke længere kun ingeniører. Det sker på baggrund af en stigende efterspørgsel efter forskellige kompetencer.  

Vi har ikke ændret navn, men vi har ændret i vores koncept. Siden NGIN blev stiftet i 2016 har vi nemlig kaldt os selv for en ingeniørvirksomhed – især med fokus på maskiningeniører – og selvom vi stadig løser flest ingeniøropgaver, så er det ikke længere dækkende for alt, hvad vi laver.  

Ingeniørfokusset har gennemsyret NGIN fra dag 1, hvorfor NGIN også oprindelig stod for Næste Generations INgeniører. Men indenfor det seneste år er der sket noget. Vi er nemlig begyndt at ansætte studerende, som ikke er ingeniører. Så selvom det ikke passer helt med bogstaverne, så betyder denne ændring, at vi nu promoverer NGIN som Næste Generations Naturvidenskabelige Talenter.  

Ændringen har sit udspring i en bredere efterspørgsel af kompetencer fra vores kunder. Som resultat af dette, har vi i 2021 ansat en bred vifte af ingeniørstuderende indenfor både elektronik, bygning, kemi og computer software. Dertil har vi ansat studerende fra datavidenskab og computerteknologi, og senest har vi fået to studerende fra Aalborg Universitet, som studerer Environmental Management & Sustainability Science, med på NGIN-holdet.  

Vi oplever, at kombinationen af vores ingeniører og ansatte med anden naturvidenskabelig baggrund kan fungere enorm godt. Lige nu sidder vores datavidenskabsstuderende og en af vores fuldtidskonsulenter i maskinteknologi f.eks. på et fælles projekt for en stor international kunde, fordi deres fagligheder kan komplimentere hinanden.  

Og det er da også en udvikling, som vi er lidt stolte af her hos NGIN, fordi vi kan være med til at give endnu flere studerende mulighed for at få et studierelevant job, så de står stærkere, når de skal finde deres første fuldtidsjob efter studiet. At lande sit første job kan nemlig være en svær disciplin alle steder, hvis man ingen erhvervserfaring har, og derfor giver det også mening at udvide vores model, så flere studerende kan få glæde af den.