Jeppe Larsen - NGIN

Jeppe Larsen, maskiningeniørstuderende på Aarhus Universitet og Junior Konsulent hos NGIN

“Den allerførste dag jeg mødte hos NGIN, gik der knap to minutter fra jeg trådte ind af døren, til vi stod og spillede bordtennis. Selvom det selvfølgelig ikke var en del af arbejdsdagen, fortæller det rigtig meget om det sociale miljø, man kommer indtil hos NGIN”. 

Hvorfor valgte du at læse til maskiningeniør? 
Jeg valgte HTX-uddannelsen fordi jeg godt kunne lidt det tekniske og at arbejde projektorienteret. Det gik dog først rigtigt op for mig, da jeg arbejdede på et lager ved Creativ Company. Her kunne jeg mærke min interesse for maskinteknik for alvor voksede. Jeg fik arbejdet rigtig meget med mekaniske lager løsninger, og højdepunktet på min arbejdsdag, var når noget gik i stykker, for så kunne jeg pille ved det og se hvordan ting fungerede.

Hvordan startede din NGIN rejse?
Jeg hørte første gang om NGIN på min rustur i begyndelsen af studiet. Jeg valgte dog at se første semester an, og i slutningen af andet semester besluttede jeg mig for at undersøge NGIN nærmere. Jeg synes det virkede spændende og tog kontakt til NGIN, da jeg var usikker på, om det var muligt at få et studiejob så tideligt i uddannelsen, som jeg er. Jeg blev opfordret til at sende en ansøgning og kom ind til en uformel samtale og kun en uge senere havde jeg underskrevet min kontrakt. Den allerførste dag jeg mødte hos NGIN, gik der knap 2 minutter fra jeg trådte ind af døren, til vi stod og spillede bordtennis. Selvom det selvfølgelig ikke var en del af arbejdsdagen, fortæller det rigtig meget om det sociale miljø, man kommer indtil hos NGIN. 

Hvordan er arbejdet hos NGIN?
Mit allerførste projekt var et projekt for Fractum. Jeg skulle tegne en adapter, der kunne forbinde deres hammer til to typer gravemaskiner. Den første del af projektet var en velkendt 3D tegning ud fra nogle mål, som jeg havde fået. Men det går sjældent fuldstændig som planlagt, og et stykke inde i projektet, finder jeg ud af, at jeg har tegnet en adapter til en forkert hammer … Det fede var da, at jeg tydeligvis, var den, som var mest træt af situationen. Så fejl bliver helt klart tolereret. Store som små. Jeg kom hurtigt videre og stiftede senere bekendtskab med et nyt program til at producere og bearbejde filerne. Det var ret fedt, også fordi det faktisk senere kom mig til gode, da jeg havde en klar fordel i et af de nye fag på andet semester. På den måde mærker jeg virkeligt, hvordan den akademiske viden fra AU og den praktiske erfaring fra NGIN supplerer hinanden.

Har du et godt råd til andre studerende? 
Jeg kan kun sige ’Tag og søg et studiejob hos NGIN’ Mit bedste råd er at få sendt en ansøgning afsted hurtigst muligt. Når det kommer til at skrive en ansøgning, har jeg erfaret, at ens interesser afspejler en mere end ens erfaring. For mig fortæller det, at jeg er villig til at lære, hvad jeg ikke allerede ved, og at jeg er engageret og villig til at bruge den tid, som det tager at lære. Der er ingen tvivl, om at kontakter spiller en stor rolle i den verden, vi lever i nu. Dette er en af de fordele der er, ved at være hos NGIN. Udover det yderst relevante studiearbejde, får man erfaring og kontakter, allerede inden man er færdiguddannet. Få oprettet en LinkedIn profil og skab dig et netværk – det kan man faktisk ikke gøre for tideligt.

Har du nogen fremtidsdrømme eller planer?
Jeg har lidt løst, snakket om at starte noget op engang, sammen med mine søskende. Om det blot er en sjov ide eller om det bliver en realitet, må tiden vise. Endnu er der ikke de store fremtidsplaner, men jeg er 100% sikker på at mit arbejde hos NGIN kommer til at have en betydning for at gøre det, jeg brænder for.