Daniel Elkrog - NGIN

Daniel Elkrog, Maskiningeniør fra Aarhus Universitet og Konsulent hos NGIN

Hvad er din uddannelsesbaggrund?
Jeg er uddannet ergoterapeut og under studiet arbejdede jeg på et demenscenter. Her oplevede jeg, at hjælpemidlerne ofte var utilstrækkelig. Jeg blev derfor optaget af, hvordan jeg kunne hjælpe de her mennesker og udvikle bedre hjælpemidler – særligt med fokus på den tekniske del. Jeg fik også udviklet et hjælpemiddel og fik testet den med god feedback.

Når jeg fortæller, at jeg både er uddannet ergoterapeut og maskiningeniør, er den første reaktion ofte et stort og undrede HVAD? Men for mig hænger det sammen. Jeg har en stor interesse for både mennesker, sundhed og teknik. Som ingeniørstudiet udviklede sig, blev min interesse dog mere og mere centreret om den tekniske del, og i dag er jeg måske mere en klassisk maskiningeniør.

Hvordan startede din NGIN rejse?
Jeg havde været jobsøgende i lidt tid og synes generelt, at det var en rigtig hård proces. Her oplevede jeg flere gange, hvordan jeg blev valgt fra på grund af erfaring. Men en dag så jeg et jobopslag på Facebook, som netop havde fokus på nyuddannede. Det var NGIN, som stod bag. Jeg undersøgte lidt mere herom, og synes at det lød rigtig spændende. Det var faktisk en hel lettelse, da jeg så, at der fandtes en virksomhed som NGIN. Der er så mange nyuddannede, som har problemer med at få arbejde, og det godt, at nogen har fokus på at hjælpe netop nyuddannede. Jeg søgte så jobbet og fik det.

Jeg skulle ud som Konsulent hos BEUMER Group, som er en stor international virksomhed. Jeg var både spændt og lidt nervøs på min første dag. Måske også lidt ekstra fordi jeg ikke kun repræsenterede mig selv, men også NGIN. Men det var virkelig godt at komme i gang, og jeg synes faktisk, at det var rart, at jeg var ansat netop, fordi jeg var nyuddannet. Det betød, at de var afklaret med, hvad de kunne forvente.

Hvad indebærer det at arbejde som Konsulent hos Beumer Group?
Jeg har lavet meget forskelligt. Men den første større opgave var at gøre en af elementerne klar til at blive bestilt. Jeg skulle altså lave tekniske tegninger og sikre, at de var rigtige. Til sidst blev det monteret ,og der skulle tjekkes, om det var rigtigt. Indimellem har der også været nogle designopgaver, hvor dele skulle omdesignes.

Jeg har primært arbejdet i Solid Edge og lidt i SOLIDWORKS, som var det BEUMER Group arbejde i før. Jeg skulle i det hele taget konvertere SOLIDWORKS filer til Solid Edge filer – altså tegne det 1:1. Nu har jeg været tilknyttet BEUMER Group i 8 måneder, og det har været super spændende.

Hvad er særligt ved NGIN som arbejdsplads?
Det er fedt at være en del af NIGN, fordi jeg er en del af et fællesskab. Jeg ved, at der er andre NGIN konsulenter hos BEUMER, og derfor har jeg allierede. Og jeg synes, at jeg kan mærke det fællesskab, der er hos NGIN selv når jeg sidder ude ved kunden, og ikke lige har været på kontoret i lang tid.